2024. július 4., csütörtök

Elle Kennedy & Sarina Bowen: Stay ​– Marad! (PNC 2.)

Fülszöveg:

Beleszerethetsz ​valakibe, akivel még csak nem is találkoztál soha?

Hailey Taylor Emery sejti, hogy a kedvenc ügyfele az Apportnál – ahol névtelenek maradhatnak a felhasználók – nem más, mint a jéghokisztár Matt Eriksson.

Noha tiltja a szabályzat, hogy megnézze az ügyfélprofilját, Hailey 95%-ig biztos benne, hogy mindennap azzal a pasival chatel, akire világéletében rá volt kattanva. És közben minden kérését teljesíti. A nemrégiben történt szakítása után Hailey tökéletesen megelégszik egy kis ártalmatlan netes flörtöléssel… amíg találkoznia nem kell az ügyfelével. Szemtől szemben. Teljes pánik!

Matt Erikssonnak nem újdonság a szívfájdalom. Még mindig nincs túl azon, hogy tönkrement a házassága, ráadásul rossz az egyetlen srácnak lenni a csapatban, aki tudja az igazat, hogy a jéghoki és a hosszú távú kapcsolat együtt nem működik. Alig látja a gyerekeit, az exe pedig megőrjíti. Az egyetlen ember az életében, aki mintha megértené, nem hajlandó felfedni előtte a szép arcát.

De nincs semmi, amit két negyedik sorba szóló hokimeccsjegy ne tudna orvosolni. Hailey nem tud ellenállni az ajánlatnak. Matt nem tud ellenállni Hailey-nek. Jó hír, hogy nem is kell neki. Csókkamerát beizzítani!

Figyelem: eszelős hokirajongókat, félreértett hímtagfotókat, operanéző hokijátékosokat és petefészek-robbanást tartalmaz!

Hagyd, hogy magával ragadjon!

A történetről:

Mindig azt mondom, hogy én nem szeretem az erotikus könyveket, de rá kell döbbennem, hogy ez nem így van, mert ha Elle Kennedy újabb könyve jelenik meg, minden elvemet sutba dobom, és piruló arccal szorítom a mellkasomhoz és alig tudom kivárni, hogy megismerhessek egy újabb szexi hokis sztorit. Higgyétek el, sokáig tartott megbarátkoznom ezzel a jellembeli ellentmondásommal, pontosan addig, amíg a Stay! – Marad! című regény végére nem értem. Végül az a tudat mentett meg önmagamtól, hogy a kivétel erősíti a szabályt. Szóval bűntudattól mentesen, továbbra is a nyálamat fogom csorgatni ezekért a könyves srácokért.
A PNC sorozat immáron a második kötetéhez ért. Az első részben egy őrült sztorit olvashattunk a legbolondosabb hokisról, akit csak az Elle Kennedy és Sarina Bowen kooperációs univerzumban valaha is megfordult. Blake Riley a felszínen és a lelke 70%-ban egy bolondos figura, akinek olyan nyakatekert gondolatmenetei vannak, hogy sokszor alig lehet követni; de imádnivaló figura, aki megérdemelte a boldogságot, amit végül Jess Canning hozott el a számára. Bár imádtam a srácot, engem azért nagyon érdekelt az is, hogy csapattársa, Matt Ericsson élete milyen fordulatot vesz a jövőben. Blake tipikusan a fiatalos irányvonalat testesíti meg, ezzel szemben Matt már egy sokkal érettebb felfogással és élethelyzettel rendelkezik. Jelenlegi státusza elvált, két cukorfalat ikerlány édesapja. Az exneje nem könnyíti meg a helyzetét, minden egyes találkozás felér egy szembesítéssel, hogy miért is tolta szűk két éve a papírokat a férfi orra elé. A válás mély nyomott hagyott rajta, olyan stigmák jöttek létre általa a lelkében, amelyeket folytonosan tudatosít magában, hogy még egyszer ne követhesse el ugyanazon hibákat. Ahogy az lenni szokott, természetesen később kiderül, hogy a történet nem olyan fekete-fehér, mint ahogy elsőre tűnt, de ehhez egy igencsak hosszú út vezet, amelynek része Hailey Taylor Emery is. A lány egy szuper céget vezet az exférjével együtt, akivel közel ugyanannyi ideje nincs együtt, mint Matt és Sarah. Ezen keresztül ismerkedik meg Matt-el, aki törzsfelhasználója az Apport szolgáltatásainak, ami összességében egy személyi asszisztenst testesít meg a nap 24 órájában. A hokisztár anonim felhasználó, de a kiemelt ügyfelek között van számontartva az eddigi igényei alapján. Egyszer Haileynek muszáj magának elmennie teljesíteni a kutyasétáltatási feladatot, amivel az ügyfél megbízta őket, s innen már egyenes út vezet egy hokimeccsre, amelynek következtében végül randizni kezdenek.
Kezdjük ott, hogy személy szerint imádom azt, amit Hailey a volt férjével létrehozott. Az, hogy mertek fejest ugrani az egyéni vállalkozói világba és megteremtettek egy hiánypótló szolgáltatást már önmagában fantasztikus. Komolyan mondom, ha lehetne, most azonnal jelentkeznék a céghez dolgozni, annyira szimpatikus a rendszer, amit létrehoztak. Másodszor pedig a női karakter tökéletesen illeszkedik ebbe a környezetbe és a szerzőpáros alaposan átfontolta azt, milyen feladatköröket varr az ő nyakába. Apróság, de fontos, hiszen ez által maradhat hiteles a saját szerepkörében. Hailey amúgy már az elejétől kezdve szimpatikus. Fiatalos és dinamikus, még annak ellenére is, hogy a válás őt is nagyon megviselte. Érdekes, hogy a két főszereplő mennyire hasonló életutat járt be, hogy igazából csak a körülmények voltak merően eltérőek, de ennek köszönhetően hamar egy húron tudnak pendülni és mivel azonos problémahalmazokkal kell megküzdeniük, ezek áthidalása is a rendelkezésükre áll – ha mernek élni vele.
A történet könnyed, a szerző páros szinte már eggyéolvadt entitásként létezik. Nem érződik, ki melyik részt írta, az egész történetet áthatja mindkettejük szellemisége és dinamizmusa. Mondhatjuk, hogy megtalálta a zsák a foltját. Én állítom, hogy ők ketten olyan mértékben tudják húzni egymást, hogy emiatt vannak a sztoriban ennyire jól megírt és csöppet sem erőltetett poénok. Ez a természetesség az, ami miatt olyannyira szeretem a teljes hokis világot, ami létrejött a kezük által, legyen az Off-Campus vagy PNC. Jó logikával rendelkeznek, türelmesek és képesek a megfelelő időpillanatban ledobni azokat a mini-bombákat, amivel meg tudják bolygatni az állóvizet. A tesztoszterontól túlfűtött jelenetekről nem is beszélve. Én alapvetően az a fajta olvasó vagyok, aki az ágyjeleneteket csak felszínesen olvassa, de ezen páros esetén minden egyes szót alaposan megnézek magamnak, mert még ezekben a leírásokban is tudnak megfelelő élményt csempészni az olvasó részére, így nem tűnik úgy, mintha ezredszer olvasná ugyanazt.
A Marad! című könyv abszolút célja a szórakoztatás. Bár a szerzőpáros egy csöppet sem humoros témát tett meg alapnak, amely a felbomlott házasságok megtört dinamikája és velejárói, de gondoltak arra, hogy elegendő időt hagynak a karaktereknek a találkozás előtt ahhoz, hogy valamennyire tudjon bennük ülepedni a dolog, így már mindketten valamelyest készen álljanak a továbblépésre. A regényben a legtöbb buktató felszínesen jelenik meg, sőt, sokat még azelőtt meg is oldanak, mielőtt valódi problémát tudnának generálni, így mondhatni csírájában fojtják el a problémák egész sorát. Tartottam tőle, hogy ez a végső élményre negatív hatással lesz, de végül szerencsére nem így lett. Nem akartam ebbe a történetbe többet belelátni, mint ami, s szerintem számomra ez mentette meg a sztorit. Mondjuk a korábbi tapasztalatok alapján már nem is lehetnének téves elvárásaim, mivel a korábbi könyvek felépítése is hasonló a mostanihoz.
Heather és Matt is imádnivaló személyiség és az ő történetük hatalmas kedvencé vált. Ha nem irritált volna a Szexilány becenév, akkor egyértelműen az éves Toplistám élén állna romantikus kategóriában. Ez az egy dolog, ami negatívumként maradt meg bennem a történet kapcsán. Bugyuta és elcsépelt a becenév – legalábbis így magyarosítva. Az eredeti megnevezés azért sokkal jobbnak bizonyult a létrejöttét tekintve. Tipikus példa, mikor inkább hagyták volna meg a külföldi formát, még ha az egy csipetnyi „hunglish”-sal is jár.
Azért durva érzés számomra belegondolni, hogy mennyire határozott elveim voltak, hogy én nem szeretem a sportrománcokat, se az erotikus tartalmat, a meztelen pasis borítóktól meg egyenesen falra másztam – bocsi, de a mellbimbók a borítón engem nagyon irritálnak -, erre jön Elle Kennedy és Sarina Bowennel karöltve mindent porig döntenek. Igen, velük szemben marhára elfogult vagyok, de tettek is le annyit az asztalra, hogy ennek meglegyen az oka. Imádom a stílust, a történetvezetést, a pikánsabb jeleneteket és azt is, amikor épp egy icipicit komolyabb vizeket is érintenek. Szóval hajrá PNC! Hajrá srácok!


Szereplők: Matt karakterében az a megnyerő, hogy őt már más jellegű problémák foglalkoztatják, mint a csapattársait. Csupán pár évvel idősebb náluk, de mégis hozzájuk képest sokkal komolyabban fest, ami valljuk be, tud szexi lenni. Heather pedig a bizonytalansága és a menő kinézete miatt tűnik a koránál fiatalabbnak, de vág az esze, mint a borotva és rendelkezik annyi tapasztalattal ő is, hogy megfelelő módon tudja kezelni az eseményeket – még akkor is, ha szerinte abszolút elveszti az eszét Matt közelében. Külön is, de együtt végképp imádnivalóak.
Történet: Alapvetően egy egyszerű szerelmi történet, ahol újfent nem az számít, hogy a karakterek vajon összejönnek-e, hanem hogy ez miként történik. Lehetett volna bele még egy kicsivel több izgalmat és tüzet tenni, néhány megoldás túlságosan egyszerű lett, szinte elejét vette magának a problémának is, de ennek ellenére is azt mondom, hogy élvezetes olvasmány volt, aminek abszolút helye van a polcomon. Az pedig külön piros pontot érdemel a szerzőknek, hogy az Apporton keresztül micsoda humoros kis csavart raktak a történet mellé. Nagybetűvel: IMÁDTAM!
Nyelvezet: Hétköznapi, gördülékeny és roppantmód szórakoztató. Minden sorát imádtam.
Besorolás: Kortárs szórakoztató irodalom, chick lit, erotikus, romantikus.
Esztétika: Bár ott fityeg egy mellbimbó a képen, amit alapvetően nem tolerálok, de szerintem ez a borító kifejezetten jó lett. Most szembesültem az első rész új, grafikus borítójával és mérhetetlen döbbenet töltött el. Még jó, hogy az is az eredetivel van meg nekem, mert ez a stílus illik a könyvhöz!



Értékelés:

Kedvenc idézetek:
"Nincs szexibb annál, mint amikor egy férfi félmeztelenül süt-főz."


"Fogalma sincs, milyen sokat jelent ez nekem. Az elmúlt évet azzal töltöttem, hogy elhittem: alkalmatlan vagyok arra, hogy bárkinek is a társa legyek."

"– Ő egy ügyfél!
– Nem érdekel! Az életedről van szó, Hailey. Az egyetlenegyről, ami van. A régi Hailey a legmagabiztosabb nő volt a világon. Mindig igyekezett, hogy megkapja, amit akar. Hozd vissza, oké? Ne nyüszíts itt, mint egy felrúgott kiskutya, és legyen egy kalandod a pasival! Könyörgök, de komolyan. Hiába van tőle durva szárnyverdesésed, még akkor is megéri.
– Hogy micsodám?
Jenny szeret új szavakat kitalálni, most viszont túlságosan kivagyok ahhoz, hogy megértsem.
– Az izgatottság. A pillangók. Gyakorlatilag agyvérzést kaptál, amikor rád nézett."


A könyv adatai:

Kiadó: Könyvmolyképző kiadó
Megjelenés ideje: 2023. november 28. 
Terjedelem: 344 oldal

A könyv az alábbi helyeken vásárolható meg:




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése