2024. szeptember 16., hétfő

Mosonyi Mara: Olmec

Fülszöveg:

A ​bérgyilkos, a CIA-ügynök, a titkárnő és a drogbáró felesége. Mindenki az, akinek látszik?

Mexikóváros

Nora, a magyar kislány árvaházba kerül, ahol a kisstílű gyermekbűnöző, Andrés veszi a védelmébe. Felcseperedve Nora keményen tanul, míg a bátyjaként szeretett fiú könnyelműen él. Viszonyt kezd egy drogbáró lányával, Milenával, amelynek következtében mindnyájuk élete gyökeresen megváltozik.

Acapulco

Jake, a CIA fiatal hírszerzője a város hírhedt szórakozónegyedében egy pitiánernek tűnő feladatot kap. Azonban az események váratlan fordulatot vesznek, és a megbízatás rémálommá válik…

Az Alapítvány

Patrick, a CIA-től több mint egy évtizede tisztázatlan körülmények között távozó exkatona létrehozza az Alapítványt. Ez csupán egy ártalmatlan szervezet, vagy egy megcsömörlött elmebeteg bosszúhadjáratának eszköze?

Mosonyi Mara elkalauzol bennünket Latin-Amerika nyomornegyedeibe, fényűző szórakozóhelyeire, árvaházaiba vagy éppen drogbáróinak otthonaiba. Tanúi lehetünk szerelmek, barátságok születésének, ellenségek küzdelmeinek, múltbéli titkok felszínre bukkanásának, miközben egyre közelebb kerülünk ahhoz, aki a háttérből a szálakat mozgatja: Olmechez, a titokzatos kartellfőnökhöz, akinek sokan még a létezését is vitatják.

2024. szeptember 14., szombat

Raquel Vasquez Gilliland: A ​növénybűvölő (A növénybűvölő 1.)

Fülszöveg:

A ​legenda szerint a Flores család megsértette a régi isteneket, ezért megátkozták őket, és azóta a család nőtagjai egy csipetnyi varázserővel rendelkeznek.

Sage Flores attól a pillanattól fogva menekül a családja és az „adottsága” elől, hogy a kisebbik húga, Sky meghalt. Ám nyolc évvel később kénytelen visszatérni a szülővárosába. Úgy megy vissza dolgozni a korábbi munkahelyére, mintha belebújna egy régi, kényelmes pulóverbe, és arra használja a képességét a Cranberryi Rózsa Vállalatnál, hogy beszélgessen a növényekkel, és felfedezze a környéken élő különleges példányokat.

A növényvadászat meglehetősen egyszerű munka, de Sage kap egy társat Tennessee Reyes személyében, ami meglehetősen bonyolulttá teszi a helyzetet: ugyanis gimnazista korukban a férfi összetörte Sage szívét, aki a mai napig nem heverte ki a csalódást. A közös munka a felszínre hozza a különleges és kellemes emlékeket, és Sage fokozatosan újra beleszeret az érett és vonzó férfiba.

Sage-nek nincs ideje a romantikára, mert ritka növényeket kell felkutatnia, a halott húga kísértete állandóan meglepi egy bögre kávéval, az idősebbik húga pedig villámokat varázsol az égboltra, amikor dühös. De amikor együtt van Tenn-nel, olyan érzés fogja el, mintha egy réten állna egy nyári zivatar előtt: állandóan szikrázik körülöttük a levegő, így aztán elkerülhetetlen a végkifejlet.

2024. szeptember 10., kedd

Kerry Fisher: Randevú ​Rómában (Újrakezdés Olaszországban 1.)

Fülszöveg:

Beth lányát felvették az egyetemre, és épp beköltözik a kollégiumba. Beth szíve szinte meghasad a megüresedett családi fészek miatt, de arra gondol, hogy férje, Joel és ő mostantól új fejezetet kezdhetnek. Csakhogy ezt Joel nem így gondolja. Szerinte a házasságuk megfeneklett, és szünetet kellene tartaniuk. Véleménye szerint Beth már nem ugyanaz a nő, akibe beleszeretett…
Beth csak menekülni akar a helyzetéből, amikor megpillant egy hirdetést egy magazinban. Három hónapra kiadó egy római apartman. A tulajdonos, Ronnie „furcsa” feltételekkel adja ki, de ő tudja, hogy neki most pontosan erre van szüksége. Újra fel kell fedeznie önmagát, az örömöt és az élet teljességét – és mi lehetne ehhez jobb helyszín, mint Róma, a világ leggyönyörűbb városa?
Így most itt van a Villa Albában, és újra felfedezi az élet apró örömeit. Megtalálja a szépséget egy ólomüveg ablak minden sarkában, a friss bazsalikom illatában, egy rejtett udvaron látható festményben. És amit sosem gondolt volna, újra randizni kezd.
A jóképű és kalandvágyó zenész, Rico semmilyen szempontból nem illik hozzá, de végül talán éppen ő lesz az, aki visszahozza Betht az életbe.
Vajon Beth hajlandó megragadni az új életét és az izgalmas lehetőségeket, amelyeket Róma tárt fel előtte? Még akkor is, ha ez azt jelenti, hogy mindent elveszít?

2024. szeptember 8., vasárnap

Colleen Hoover Heart ​Bones – A szív csontjai

Fülszöveg:

A ​szerelem néha akkor talál rád, amikor a legkevésbé számítasz rá.

A szegénységben és nélkülözésben töltött gyermekkora után Beyah Grim kemény munkával végre kijuthat Kentuckyból: teljes ösztöndíjat kapott a Penn State Egyetemre. De két hónappal azelőtt, hogy jobbra fordulhatna a sora, egy váratlan haláleset után otthon nélkül marad, és kénytelen a nyár végét Texasban tölteni az apjával, akit alig ismer. Beyah csak abban bízik, hogy a nyár hamar eltelik, és sem ideje, sem türelme nincsen Samsonhoz, a szomszédban lakó gazdag, mindig komoly sráchoz. Kettejük között mégis olyan erős a szikra, hogy azt nem hagyhatják figyelmen kívül. Mivel a jövőjük az ország különböző sarkába szólítja őket, úgy döntenek, nem lehet köztük több felületes nyári románcnál. Sajnos azonban egyikük sem tudja, milyen örvény les rájuk, és a végén a szívüket talán a mélységbe ragadja.

2024. szeptember 6., péntek

Emily Henry: A ​könyvek szerelmesei

Fülszöveg:

A ​romantikus komédia műfajának koronázatlan királynője harmadik regényében könyvrajongókról írt – könyvrajongóknak!

Egy nyár, két ellenlábas és egy cselekményfordulat, amit egyikük sem látott előre.

Nora Stephens élete a könyvek körül forog. Elolvasott mindent, ami elolvasható, ő maga viszont egyáltalán nem egy tipikus regényhős. Azaz nem hetyke, pimasz, merész csaj, nem laza, nyugis álomnő, és a legkevésbé sem cukorfalat. Hanem kőkemény irodalmi ügynök, aki legfeljebb az ügyfelei szemében hősnő.
És akinek a vadvirágos réten piknikezés, a jóképű vidéki doki, a deltás pultos vagy más hasonló figurák helyett Charlie Lastrát, a mogorva New York-i könyvszerkesztőt dobta a gép. Igazi cuki találkozás lehetne ez hős és hősnő között, ha nem futottak volna már össze többször New Yorkban, és a megismerkedésük nem lett volna híján mindennemű cukiságnak.
Nora jól tudja, hogy korántsem ideális regényhősnő, és Charlie is tisztában van vele, hogy nem ő a nagybetűs álomférfi. De miután újra és újra egymásba botlanak – a véletlenek olyan összjátéka folytán, amely cselekményszálat minden valamirevaló szerkesztő kukázna –, felfedeznek valamit, ami alapjaiban rengeti meg az önmagukról írt, gondosan megkomponált sztorijukat.

2024. szeptember 4., szerda

Anne L. Green: Toszkán ​borbáró

Fülszöveg:

Vincenzo ​Visconti a gazdag toszkánai borbirtokosok fényűző életét éli: díjnyertes borok, gyönyörű barátnők, hajnalig tartó tivornyák. Egy nap azonban minden megváltozik. Balesetet szenved, és tolószékbe kényszerül. Szabadságának elvesztését képtelen feldolgozni, kiállhatatlanná válik, és mély depresszióba zuhan.

A nigériai származású Amira élete is fenekestül felfordul, amikor kislányként embercsempészek fogságába kerül. Később híres modellé válik, és bár látszólag boldog életet él, a sikerért drága árat kell fizetnie. Az alvilág elől menekülve egy mesébe illő borvidék lugasai alatt talál menedékre. Az idilli, napsütéses környezetre csupán egyvalaki vet árnyékot: Vincenzo Visconti, aki mindent elkövet annak érdekében, hogy eltávolítsa a szókimondó lányt a birtokról.

Anne L. Green regénye két megtört ember fejlődéstörténete, amelyben egymás ellen vívnak küzdelmet, de valójában önmagukkal harcolnak. Rávilágít arra, nincs édesebb diadal, mint a legnehezebb időkben győzelmet aratni gyengeségeink felett.

2024. szeptember 2., hétfő

Joan Samson: A kikiáltó

Fülszöveg:

New Hampshire egy félreeső szegletében, a mezőgazdasággal foglalkozó Harlowe nevű városkában, ahol az élet alig változott az elmúlt néhány évtizedben, John Moore és a felesége, Mim a föld megműveléséből él, amely generációk óta a családjuké. Ám amikor megérkezik a városba a karizmatikus Perly Dunsmore, és elkezd adományokat gyűjteni az árveréseihez, a dolgok lassan baljós fordulatot vesznek. Miközben a kikiáltó véghez viszi borzalmas, kiismerhetetlen tervét, Moore-ékat és Harlowe lakóit fokozatosan, de kérlelhetetlenül megfosztják a szabadságuktól, az anyagi javaiktól, és talán az életük is veszélybe kerül.

Az 1975-ben megjelent A kikiáltó korának egyik legnagyobb horrorszenzációja volt: hátborzongató, rémületes mestermű, amelyben lassan, lapról lapra erősödik a szorongás és az iszonyat. Több mint egymillió példányt adtak el belőle, és szerzőjére alighanem hatalmas karrier vált volna, ha nem hal meg váratlanul agydaganatban egy évvel később, harmincnyolc évesen. A kötet tartalmazza Grady Hendrix bevezetőjét és Samson férjének utószavát.